Når du taler med mennesker med dysleksi, ville du så ikke ønske, at der var en måde, hvorpå du kunne gøre læsning lettere og sjovere for dem?

De fleste af os bruger en betydelig del af dagen på at læse og forstå tekst. Det kan være på de sociale medier, blad- og avisoverskrifter, togtider, vejskilte, at følge instruktioner på førevareemballage, læse vores post, e-mails og sms’er. Listen er lang.

Så forestil dig, hvor svært det ville være, hvis du ikke kunne behandle oplysninger, når du læste dem, fordi ordene står i vejen for beskeden. Det er nøjagtigt sådan, det føles for en person med dysleksi, og de synes ofte, at det er meget stressende.

ClaroRead hjælper, fordi den læser teksten højt, så lytteren kan fokusere på betydningen i stedet for at snuble over de enkelte ord. Softwaren gør læsning til en fornøjelse, og brugerne finder ud af, at de kan arbejde mere selvstændigt, nyde deres læring og blive mere produktive. Programmet fungerer endda med billeder, og der er en mobilapp, som kan hjælpe med læsning, når du er på farten.

ClaroRead Toolbar
 

Der er mange forskellige stemmer at vælge imellem: mandlige og kvindelige samt forskellige accenter, der passer til præference eller humør. Hastigheden kan også ændres, hvilket er perfekt ved korrekturlæsning, da stemmen kan tilpasses nøjagtigt til dine behov. Hvis du har en særligt kompleks tekst, eller hvis du har svært ved at forstå teksten, så kan du sænke tempoet og give dig selv ekstra tid til at tænke over indholdet.

ClaroRead hjælper med redigering, da du kan gennemgå tekstpassager, mens du skriver, og eksperimentere med forskellige formuleringer. Du kan kontrollere stavemåde, grammatik og homofoner, som er alle de vanskelige ord, der lyder ens, men ofte har forskellige betydninger, så du kan være sikker på, at du skriver præcis det, du vil kommunikere. Dette reducerer bekymringer og eventuel forlegenhed, så du kan fokusere på betydningen uden at blive holdt tilbage af individuelle ord.

Nu er det ikke længere nødvendigt at undgå læse- og skriveopgaver eller at bede andre mennesker om hjælp, fordi denne smarte software kan identificere og mindske risikoen for fejl. ClaroRead læser teksten højt, så mange gange du ønsker det, og, i modsætning til familie, venner og kolleger, bliver den aldrig utålmodig!

 

Hovedfunktioner

Tekst-til-tale

Hør websider og forskellige typer dokumenter såsom Microsoft Word eller Adobe PDF læst højt for at forbedre læsning og skrivning. Vælg mellem forskellige naturlige stemmer.

Ordprædiktion

Forbedr dine skrivefærdigheder med ordprædiktion og fonetisk forudsigelse. Lær nye forudsigelser, mens du skriver eller øver dig på et bestemt emne.
 

Skrivesupport

Lyt til den tekst, du har skrevet, og hør fejl, du ikke kan se, når du bare læser teksten. Talende stavekontrol gør det muligt for dig at vælge det ønskede ord ved at høre de forskellige alternativer.

Scanning (OCR)

Brug den brancheførende OmniPage-teknologi til at konvertere trykte papirdokumenter og billedfiler til PDF, Word og mange andre formater til læsning og annotering senere.

Skærmfarvning

ScreenRuler læselineal og skærmfarve. Hjælper alle, der har problemer med at holde fokus under læsning. ClaroView overlejringsværktøj med skærmfarver. Hjælper dyslektiske studerende med at fokusere på skærmen og læse.

Studiekompetencer

Støt studerendes uafhængige forskning med værdifulde værktøjer, der kan støtte studiefærdigheder, som fx: ClaroCapture – tag snapshots af billeder og tekst fra websider og dokumenter for at hjælpe med at skrive opgaver og organisere referencer. ClaroIdeas – brugervenligt værktøj til at oprette tankekort og samle idéer.

Claro-apps

Vi tilbyder en række apps til følgende platforme:

Apple Store Chrome Web Store Googel Play Store
 

Kontakt din lokale Claro-partner

 

Dictus Logo
www.diktus.dk

Kontakt os