Als u met mensen met dyslexie praat, zou u dan niet willen dat er een manier was die lezen voor hen eenvoudiger en leuker maakt?

De meesten van ons brengen een groot deel van de dag door met het ontcijferen van teksten, of het nu gaat om het bekijken van sociale media, de koppen in tijdschriften en kranten, het gebruik van dienstregelingen van de trein, opletten op verkeersborden, de aanwijzingen op voedselverpakking volgen of het lezen van onze post, e-mail en tekstberichten.

Stelt u zich eens voor hoe lastig het zou zijn als u informatie die u leest niet kunt verwerken, als de woorden in de weg van het bericht gaan zitten. Dat is precies wat er aan de hand is voor iemand met dyslexie en zij vinden dat vaak erg stressvol.

ClaroRead helpt omdat het tekst hardop voorleest, zodat de luisteraar zich op de betekenis concentreert in plaats van over de afzonderlijke woorden te struikelen. De software maakt lezen leuk en gebruikers hebben het gevoel dat ze onafhankelijker kunnen werken, ze hebben plezier in het leren en worden productiever. De software werkt zelfs met plaatjes en er is een mobiele app die helpt bij het lezen wanneer u onderweg bent.

ClaroRead Toolbar
 

U kunt uit veel verschillende stemmen kiezen: mannelijk en vrouwelijk, met andere accenten om aan uw voorkeur of stemming tegemoet te komen. Ook kunt u de snelheid wijzigen, iets wat heel goed van pas komt als u corrigeert, omdat de stem precies op uw wensen kan worden afgestemd. Als u met een bijzonder complexe tekst bezig bent, of als u moeite hebt de tekst te begrijpen, kies dan voor een lagere snelheid en geef uzelf wat extra tijd om over de inhoud na te denken.

ClaroRead helpt bij het bewerken terwijl u tekstpassages doorloopt, terwijl u samenstelt of met verschillende formuleringen experimenteert. U kunt de spelling, grammatica en homofonen controleren, die lastige woorden die hetzelfde klinken maar vaak een totaal andere betekenis hebben. U kunt er dus gerust op zijn dat u precies dat schrijft wat u bedoelt. Dit vermindert de bezorgdheid en verlegenheid. U kunt zich concentreren op de betekenis en wordt niet door afzonderlijke woorden tegengehouden.

Lees- en schrijftaken hoeven niet meer te worden vermeden. Anderen hoeven niet meer om hulp te worden gevraagd, want er is slimme software die het potentieel voor vergissingen weet vast te stellen en reduceren. ClaroRead leest de tekst zo vaak u wilt hardop voor en verliest, in tegenstelling tot familie, vrienden en collega’s, nooit zijn geduld!

 

Belangrijkste eigenschappen

Tekst-naar-spraak

Luister naar hardop voorgelezen webpagina’s en uiteenlopende documenten zoals Microsoft Word, Adobe PDF om lezen en schrijven te verbeteren, met een keur aan natuurlijke stemmen.

Woordvoorspelling

Verbeter uw schrijfvaardigheden met woord- en fonetische voorspelling. Zie nieuwe voorspellingen terwijl u typt of in een concreet onderwerp oefent.
 

Schrijfondersteuning

Luister door u geschreven tekst terug – hoor de fouten die u niet opmerkt als u alleen maar leest. De pratende spellingscontrole laat u woorden kiezen door alternatieven te laten horen.

Scannen (OCR)

Gebruik toonaangevende OmniPage-technologie om gedrukte papierdocumenten en afbeeldingsbestanden in pdf, Word en nog veel meer indelingen om te zetten om later te lezen en aantekeningen te maken.

Schermtinten

ScreenRuler-leesliniaal en schermkleurtinten. Helpt iedereen met concentratieproblemen tijdens het lezen. ClaroView schermkleur overlay-tool. Helpt dyslectische studenten zich op het scherm te concentreren en tijdens het lezen.

Studievaardigheden

Ondersteun onafhankelijk studentenonderzoek met waardevolle studievaardigheden zoals: ClaroCapture – leg beelden en tekst van webpagina’s en documenten vast om essays te schrijven en verwijzingen te organiseren. ClaroIdeas gebruiksvriendelijke tool voor mindmappen en het vastleggen van ideeën.

Claro-apps

Wij bieden een keur aan apps aan voor de volgende platforms:

Apple Store Chrome Web Store Googel Play Store
 

Neem contact op met uw plaatselijk partner van Claro

Woordhelder Logo

Education Centre
Schoonstraat 23
5384 AK Heesch
Tel : 0412 450577
Fax: 0412 450285
Email: info@woordhelder.nl
Website: www.woordhelder.nl

 

Kanteff

Kanteff Speech Processing
www.kanteffspeech.nl

Contact