När du vänder dig till personer med dyslexi, skulle du inte vilja göra läsningen enklare och roligare för dem?

De flesta av oss tillbringar en ganska stor del av dagen med att tyda text, till exempel när vi använder sociala medier, bläddrar i magasin och läser tidningsrubriker, söker i tågtidtabeller, spanar efter vägmärken, följer instruktioner på livsmedelsförpackningar och läser post, e-post och textmeddelanden. Listan kan göras lång.

Så föreställ dig hur jobbigt det skulle vara att inte kunna analysera informationen medan du läser den, för att orden kommer i vägen för budskapet. Precis så är det för den som har dyslexi, och det är ofta väldigt stressande.

ClaroRead hjälper genom att läsa upp texten, så att lyssnaren kan fokusera på budskapet istället för att snubbla på de enskilda orden. Programvaran gör läsandet till ett nöje, och användarna upptäcker att de kan jobba självständigare, att lärandet blir roligt och att de blir mer produktiva. Den fungerar dessutom med bilder, och en mobilapp kan hjälpa till med läsningen när användaren är ute på språng.

ClaroRead Toolbar

Det finns många olika röster att välja mellan: manliga och kvinnliga med dialekter för varje tycke och smak. Hastigheten kan varieras, vilket är perfekt vid korrekturläsning eftersom uppläsarrösten kan anpassas till de exakta behoven. Om den aktuella texten skulle vara extra komplicerad, eller om användaren har svårt att förstå den, kan hastigheten sänkas och ge användaren mer tid till att tänka på innehållet.

ClaroRead är till god hjälp vid redigering, då användaren kan komponera textavsnitt och experimentera med olika formuleringar. inte bara stavning grammatik kontrolleras, utan även homonymer – de där knepiga orden som låter likadant men ofta har helt skilda betydelser så att lita på texten verkligen får den rätta innebörden. detta minskar stress oro för pinsamheter, fokusera vad ska förmedla hindras av enskilda ord.

Nu finns det ingen anledning att undvika läs- och skrivuppgifter eller be andra om hjälp, eftersom den här smarta programvaran kan identifiera minska risken för misstag. ClaroRead läsa upp texten hur många gånger som helst, till skillnad från familj, vänner kollegor har ett oändligt tålamod!

Huvudfunktioner

Text till tal

Stärk läs- och skrivförmågan genom att lyssna till webbsidor och olika slags dokument, till exempel Microsoft Word och Adobe Read Out Loud, och välj mellan olika naturliga läsarröster.

Ordprediktion

Öka skivkunskaperna genom prediktion av ord och fonem. Nya förslag visas medan användaren skriver, och funktionen kan även inriktas på särskilda ämnen.

Skrivhjälp

Användaren kan lyssna på sin text och höra fel som kan vara svåra att upptäcka enbart genom att läsa. Med stavningskontrollen kan användaren välja rätt ord genom att lyssna på olika alternativ.

Scanning (OCR)

Omvandla pappersdokument och bilder till pdf:er, Word-dokument och många andra format med hjälp av branschledande OmniPage-teknik.

Färgfilter

ScreenRuler-läslinjal och färgfilter för datorskärmen. Hjälper alla som har svårt att fokusera när de läser. Färgfilterverktyget ClaroView för datorskärmen. Hjälper elever med dyslexi att fokusera på datorskärmen och att läsa.

Studieteknik

Stöd självständigt elevarbete med värdefulla verktyg, till exempel: ClaroCapture – fånga bilder och texter från webbsidor och dokument för att underlätta uppsatsskrivning och organisera referenser. ClaroIdeas – lättanvänt verktyg för tankekartor och insamling av idéer.

Claro-appar

Vi erbjuder en mängd olika appar för följande plattformar:

Apple Store
Googel Play Store

Kontakta din lokala Claro-partner

Svensk TalTeknologi Logo

Education Centre/Interfaces Centre
Biblioteksgatan 4
SE 374 35 Karlshamn
Tel: 0454 30 08 08
Fax: 0454 168 80
Email: info@svensktalteknologi.se
Website: www.svensktalteknologi.se

Tretac Logo

Tretac Interface AB
Biblioteksgatan 4
374 35 Karlshamn
Tel: 0454 30 08 08
Fax: 0454 168 80
Email: info@tretac.com
Website: www.tretac.com

Kontakta oss